Ježíškova vnoučata splnila další přání. Pan Milan z mlékovického domova seniorů se raduje z elektrokola

4. únor 2022 07:40

Pan Milan Dobíhal z domova seniorů v Mlékovicích na Kolínsku je vášnivým cyklistou. Na kole rád jezdí za kamarády nebo jen tak na výlety. Jízda na klasickém silničním kole už je ale pro něj čím dál náročnější. Jeho přáním proto bylo elektro kolo. Napsal si o něj do projektu Českého rozhlasu - Ježíškova vnoučata. A ta mu ho jako opožděný vánoční dárek splnila.

Pan Dobíhal si na parkovišti u domova seniorů nové elektrokolo hned otestoval. A jak se mu líbila první jízda? "Dobrý... Ale jde to ztěžka. Nejsem ještě zvyklý, je tady hodně těch převodů," svěřuje se svými prvními dojmy obdarovaný senior.

Podle aktivizační pracovnice domova paní Martiny jezdí Milan Dobíhal na kole každý den a to poměrně daleko. Vždycky si prý vyčíhne nějakou akci, kde se něco děje a tam jede. Jízda na klasickém kole ale už pro něj byla stále náročnější. Hned, jak se Ježíškova vnoučata spustila, tak pro něj v domově přání napsali. On měl ale obavy, že kolo nedostane, protože elektrokolo je dost drahé. Když se dozvěděl, že to vyjde, měl obrovskou radost.

Pan Dohnal ale není jediný, komu v mlékovickém domově seniorů udělala radost Ježíškova vnoučata, jak můžete slyšet v reportáži Markéty Šulejové.

autoři: Markéta Šulejová , JMys
Spustit audio