Ježíškova vnoučata splnila sen Marii z Březnice. Setkala se s Helenou Vondráčkovou

24. listopad 2017

Při poslechu písní Heleny Vondráčkové prožívala paní Marie krásné chvíle. To byl také důvod, proč se s ní chtěla vidět. Ke splnění jejího snu pomohla Ježíškova vnoučata.

„Krásně zpívá, hrála v muzikálech i pohádkách, ale nikdy jsem se s ní nepotkala. Nikdy jsem nebyla ani na jejím koncertě, protože jsem byla nemocná,“ říká Marie a zároveň dodává, že bydlela kousek od zámku v Blatné, kde se natáčela Šíleně smutná princezna.

Na setkání, které se v rámci projektu Ježíškova vnoučata uskutečnilo v budově Českého rozhlasu v Karlíně, se připravovala s pečovatelkou Janou Krotkou z Domova seniorů v Březnici. „Bylo to zajímavý, ale musíme se pochválit, jak jsme to zvládly,“ říká pečovatelka s úsměvem. „Sestřička otevřela skříň a vybírala mi blůzičky a kalhoty, namalovala jsem se, oblékla do hezkých věcí,“ popsala přípravy paní Marie.

A když se otevřely dveře a v nich se objevila Helena Vondráčková, paní Marii přemohly emoce, že ani nemohla mluvit. „Helenko, já jsem se na tebe těšila,“ byla její první slova.

Minimálně stejnou radost ze setkání měla i moderátorka Českého rozhlasu Region Jana Chládková, která vše zprostředkovala. „Když jsem viděla, jakou má paní Benešová radost, ty její oči, zamlžené slzami, tak jsem nelitovala, že jsem do toho šla a že to nakonec vyšlo,“ svěřila se Jana Chládková.

Setkání Marie Benešové Domova seniorů v Březnici s Helenou Vondráčkovou
Spustit audio