Ježíškova vnoučata z Regionu nadělovala v Sedlčanech a Pyšelích

16. prosinec 2017

Rozhlasový projekt Ježíškova vnoučata jede na plné obrátky. A celý tento víkend je Ježíškovým vnoučetem taky Český rozhlas Region. Náš tým navštíví postupně 4 domovy pro seniory, pro které připravil předvánoční program plný hudby, zpívání a příjemných setkání.

Spolu s moderátory Patrikem Rozehnalem a Janou Chládkovou přijedou potěšit seniory také Josef Zíma, který na Regionu uvádí svůj pořad U muziky a Uršula Kluková, která rozdává svůj neodolatelný smích v rozhlasové Humoriádě. Dnes se zastaví v Sedlčanech a Pyšelích a v neděli zavítají do Jenštejna a Benátek nad Jizerou.

Ludmila Čandová (92) přišla Josef Zímu osobně pozdravit

JEŽÍŠKOVA VNOUČATA
Projekt Ježíškova vnoučata vznikl na podzim roku 2016. Novinářka Olga Štrejbarová si při natáčení uvědomila, že opuštění lidé tvoří často až třetinu obyvatel domovů pro seniory. Vánoční dárek nedostali mnohdy roky a období svátků pro ně bylo spíš časem prázdnoty než radosti. Rozhodla se to změnit.
Projekt zaujal i Český rozhlas, který je teď v úzkém kontaktu se sociálními pracovníky domovů, kteří sepisují s klienty jejich vánoční přání. Jsou jich už tisíce. A přesně tolik je třeba lidí, kteří je dokážou splnit.
Stát se Ježíškovým vnoučetem je snadné. Vyberte si podle domova ve svém okolí, podle ceny dárku nebo třeba podle toho, jestli chcete balit vánoční dárek nebo přinést nezapomenutelný zážitek. V tabulce stačí přání vybrat, rezervovat, poslat a těšit se na Vánoce. Jaká přání ještě zbývá splnit? Podívejte se na stránky jeziskovavnoucata.cz.
Pokud si žádné nevyberete, můžete třeba přispět na dražší dárky přes portál Slevomat. A sledujte facebook Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata.
Ježíškova vnoučata doplňoval také tematický týden o životě penzistů v Česku s názvem Tahle země bude pro starý. Český rozhlas se zaměřil na problematiku stáří a stárnutí populace. Na serveru iROZHLAS.cz si můžete seriál pod označením Země seniorů připomenout.

Ježíškova vnoučata v Sedlčanech
Uršula Kluková, Josef Zíma a Patrik Rozehnal na setkání se seniory v Sedlčanech
Ježíškova vnoučata v Sedlčanech
Josef Zíma a jeho věrné fanynky
Ježíškova vnoučata v Pyšelích
autor: von
Spustit audio