Jiří Adamec připravil kedlubny plněné mletým masem

Kdo by neznal seriály Dlouhá míle, Pojišťovna štěstí nebo Sanitka? Nejen u nich je v kolonce "režisér" zapsán Jiří Adamec. Se svou "skorospolužačkou" Naďou Konvalinkovou připraví plněné kedlubny mletým masem. Dozorovat a vyzvídat tradičně musí Patrik Rozehnal...

Povídali si o tom, co Jiří umí vařit a o návštěvách, které zve na večeři. Dozvěděli jste se, proč studoval nejdřív herectví a potom filmovou režii. A nezapomněli jsme se zeptat, jak se točí v televizi a filmu scény s jídlem a jestli herci opravdu pijí pivo a šampaňské.

Plněné kedlubny mletým masem:
6 velkých kedluben, malé brambory - nejlépe zámecké (nové), máslo, olej, směs mletého masa, cibule, česnek, petrželová nať, majoránka, pepř a sůl

Postup:
Opravdu velké, ale ne dřevnaté, kedlubny dokonale očistíme, zbavíme slupek a vydlabeme. Kedlubny naplníme směsí mletého masa s cibulí, česnekem a kořením. Kedlubny naklademe na pekáček, přikryjeme kloboučkem, který jsme před dlabáním seřízli. Vydlabaný materiále z kedluben a zbylé maso nasypeme na pekáč a dusíme jako přívarek. Ideální čas přípravy je zhruba půldruhé hodiny. U Adamců se podávaly malé nové brambory, restované na másle a velkém množství mladé petrželové natě.

Reprízováno 29. června 2013.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.