Jiří Macháček v Pochoutkách

Tak trochu neskutečné vaření s aprílovým podtextem a podivnými kombinacemi vám nabídly nedělní Pochoutky s hercem Jiřím Macháčkem. Pokud si pustíte sestřih, čekají vás Pochoutky tak, jak jste je ještě neslyšeli. Naďa Konvalinková s Patrikem Rozehnalem vaří podle Jiřího Husu na kapru...


Husa na kapru
Ingredience: kuřecí prsa, hlávkové zelí, pórek, kompotovaný ananas, olivový olej, sojová omáčka, 1 vejce, česnek, chilli koření, mandle, sůl, solamyl
Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky a rozdělíme na dvě hromádky (jedna hromádka kapr, jedna husa:-)), promícháme se lžičkou solamylu, vajíčkem, sojovou omáčkou, posolíme, přidáme trochu chilli a necháme odležet. Zelí nakrájíme také na kostičky, pórek nakrájíme na kolečka a připravíme zálivku: trochu vody, šťávu z ananasového kompotu, sojovou omáčku, 1 polévkovou lžíci solamylu a 8 velkých rozmačkaných stroužků česneku.
Na pánev nalijeme olivový olej, orestujeme naložené maso, po opečení maso vyjmeme a na zbylém oleji lehce opražíme mandle, orestujeme zelí s pórkem, přidáme ananas, aby se prohřál, zalijeme zálivkou a necháme podusit. Po zhoustnutí omáčky přidáme zpět maso, zamícháme a podáváme s uvařenou rýží basmati.

DOBROU CHUŤ!

Jiří Macháček v Pochoutkách

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.