Jiří Melíšek uvařil zadělávané dršťky s uzeným masem a parmezánem
Do kuchařského kurzu v Pochoutkách Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala se přihlásil novinář, spisovatel, humorista a autor slavných rozhlasových silvestrovských scének Jiří Melíšek.
Naučil nás zadělávané dršťky s uzeným masem a parmezánem podle starého receptu Marie Janků-Sandtnerové.
Během vaření jste se dozvěděli, co je schopen si uvařit sám, proč kdysi na své chatě posílal k řezníkovi Miloše Kopeckého, jaké pořádali s kolegy z rozhlasu zabíjačky nebo jak fungovala rozhlasová redakce zábavy v srpnu 1968. Navíc nám Markéta Sokolová řekla něco o dršťkách a s Naďou si Jiří Melíšek zahrál slovní hru.
Zadělávané dršťky s uzeným a parmezánem:
asi 1,5 kg drštěk, polévková zelenina, 8 dkg másla, 8 dkg hladké mouky, na špičku nože mletého sušeného zázvoru, trochu pepře a soli, malý stroužek česneku, majoránka, čerstvá hladkolistá petrželka, 10 dkg uzeného masa a trochu parmezánu na nastrouhání
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.