Jiří Melíšek uvařil zadělávané dršťky s uzeným masem a parmezánem

Do kuchařského kurzu v Pochoutkách Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala se přihlásil novinář, spisovatel, humorista a autor slavných rozhlasových silvestrovských scének Jiří Melíšek.

Naučil nás zadělávané dršťky s uzeným masem a parmezánem podle starého receptu Marie Janků-Sandtnerové.

Během vaření jste se dozvěděli, co je schopen si uvařit sám, proč kdysi na své chatě posílal k řezníkovi Miloše Kopeckého, jaké pořádali s kolegy z rozhlasu zabíjačky nebo jak fungovala rozhlasová redakce zábavy v srpnu 1968. Navíc nám Markéta Sokolová řekla něco o dršťkách a s Naďou si Jiří Melíšek zahrál slovní hru.

Zadělávané dršťky s uzeným a parmezánem:
asi 1,5 kg drštěk, polévková zelenina, 8 dkg másla, 8 dkg hladké mouky, na špičku nože mletého sušeného zázvoru, trochu pepře a soli, malý stroužek česneku, majoránka, čerstvá hladkolistá petrželka, 10 dkg uzeného masa a trochu parmezánu na nastrouhání

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Procházet se vesmírem a dotýkat se hvězd je možné i ve svěrací kazajce…

Jan Pokorný, projektový manažer ČRo

Jack London Tulák po hvězdách

Tulák po hvězdách

Koupit

Vězeň Darrell Standing, původně profesor agronomie, byl za vraždu svého kolegy odsouzen na doživotí. Pět let pak strávil ve tmě v samovazbě, dost často i ve svěrací kazajce.