Výlety, Hobby magazín, Zahrádkářská poradna, Příběhy lidí z našeho kraje, reportáže ze zajímavých akcí a ze života lidí s handicapy a Pochoutkový rok, to je moje současná práce v rozhlase. Je to práce mnohobarevná, obohacující. Seznamuji se s lidmi, kteří něco umějí a vědí, okouzlí mě a já se to okouzlení snažím předat vám, ve svých příspěvcích.
Dlouhá léta jsme se potkávali v denním vysílání, kdysi jsem úspěšně prošla konkurzem na moderátorku Českého rozhlasu a před tím (v roce 1995) konkurzem do komerčního rádia. Původně jsem byla učitelkou (obor jsem vystudovala na UK v Praze).
V minulosti jsem v rozhlase vytvořila seriály různých zaměření: Hudební abecedy, Mikrofóra nebo Víkendové siesty (rozhovory s osobnostmi kultury nebo sportu). Také seriály pořadů o víně Červený a bílý I. a II., o pivu Vyvalte sudy (s Františkem Richterem jsme pak o pivu napsali knihu Pivo jako křen), o šumivých vínech Bublinky, o lihovinách a destilátech Palírna (všechny získaly ocenění na mezinárodním festivalu gastronomických pořadů Znojemský hrozen). Pro Dvojku jsem připravovala a moderovala hudební pořad Polední hrátky.
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany odměnil v roce 2015 můj dokument Poslepu Cenou za publicistické práce zaměřené na téma zdravotního postižení v rozhlasové kategorii. Dokument získal I. místo.
Miluju svou rodinu, místo, kde žiju (kousek od Máchova jezera), miluju Prahu a náš kraj, svou práci, mám ráda své přátele a dobré lidi obecně. Ráda čtu, fotím, maluju, procházím se přírodou i městem, často sedávám v divadle (jako dlouholetá porotkyně Cen Thálie), jezdím na kole i bruslích a ráda se směju.
Všechny články
-
David Venclík: Myslím, že historie je stále živá a otevřená neskutečnému množství objevů
David Venclík je historik, učitel dějepisu a jeho nadšený popularizátor. Nedávno mu vyšla kniha nazvaná Strážce historické paměti o proměnách vnímání Karlštejna.
-
Muzikanti a tanečníci v krojích rozdávali radost z lidové folklorní muziky
V Bakově nad Jizerou se konal jubilejní desátý ročník Pojizerského folklorního festivalu. Po dvouleté pauze se návštěvníci dočkali bohatého programu plného tance a zpěvu.
-
Stravování psa na dovolené: Čím nahradit syrovou stravu a jaké udělat podmínky?
Předtím, než se pes v autě uvelebí a vyrazíte na dovolenou, měli byste dobře promyslet, co mu s sebou zabalíte k jídlu.
-
Tři možnosti jak zabránit červivění třešní
Každý z nás se setkal s tím, že třešně červivějí a po deštích praskají. Dá se s tím něco dělat?
-
Martin Hunčovský vycestuje s Máňou k Baltu, v cíli cesty se jí asi zbaví
Učitel z obce Kly na Mělnicku Martin Hunčovský vyrazil vloni k Jadranu.Na začátek letošních prázdnin připravil další sportovní akci. S koloběžkou Máňou se chystá k Baltu.
-
Do kobky na výstavu, do knihovny i do baru. Navštivte unikátní prostory na pražských náplavkách
V nábřežních zdech pražských náplavek Rašínova a Hořejšího nábřeží můžete navštívit unikátní kobky. Vznikly ve zrekonstruovaných klenutých průchodech a bývalých skladech.
-
Nebojte se razantně protrhat plůdky jabloní a hrušní, přinese vám to kvalitní ovoce
Abychom měli pěknou úrodu jablek a hrušek, pustíme se do korekce násady. Které plody tam nechat, které odstranit, a proč bychom je měli vyštipovat?
-
Na pražských náplavkách můžete navštívit unikátní kobky. Jsou v nich kavárny, galerie i knihovna
V nábřežních zdech pražských náplavek Rašínova a Hořejšího nábřeží můžete navštívit unikátní kobky. Vznikly ve zrekonstruovaných klenutých průchodech a bývalých skladech.
-
Růžena Beránková je ředitelkou Chvalského zámku. Dětem a pohádkám je zámek otevřený dokořán
První písemné zmínky o malém opevněném feudálním sídle, Chvalské tvrzi, pocházejí ze začátku 15. století. Vítejte na Chvalském zámku.
-
Přiměřeně, přiměřeně… známá filmová hláška platí i pro počet plodů broskvoní a meruněk
Kdo má broskvoň nebo meruňku ověšenou plody tak, že vypadá jako smuteční vrba, měl by počet plodů redukovat. Ovocný strom rozumnou úrodu zvládne lépe.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »