K čemu se při vaření hodí bránice

sekana_pecena_v_branici.jpg

Bránice je tuková blána, která obaluje střeva a je výborná při pečení masa. V těle prasete odděluje játra, srdce a plíce. Poznáte ji podle toho, že vypadá trochu jako krajka.

Bránice je výborná například při výrobě sekané, která se do blány při pečení zabalí, ale může se použít i na jiné maso. Dá se do ní zabalit jakékoli sušší maso, kterému dodá šťavnatost a úžasnou chuť, i různé nádivky nebo masa na gril. Bránici před použitím vždy propláchněte v teplé vodě, pak ji rozprostřete a naplňte masovou směsí.

František Kšána

Řezníkem se stal na popud svého otce. Vyučil se v tehdy vyhlášených řeznictvích v Praze a učil se od bardů z první republiky. V 80. letech žil a pracoval v Libyi.

Po revoluci si otevřel vlastní řeznictví v Praze 6 – Břevnově, kam za ním jezdili zákazníci nejen z Prahy, ale celé země.

Tvrdí, že dobrého řezníka poznáte podle čistého obchodu a pultu, podle vůně masa a jeho vizitkou jsou tři základní produkty. Patří mezi ně sekaná, tlačenka a špekáčky.

Řezník František Kšána