Kadeřnictví praskala ve švech. Majitelé se obávají budoucnosti

22. říjen 2020 15:10

Ode dneška v České repubice platí další zpřísněná opatření, která mají zabránit šíření koronaviru. Uzavřené jsou některé prodejny a služby. Mezi ně patří i kadeřnictví.

Po včerejším vyhlášení restrikcí se provozovny okamžitě začaly plnit a tvořily se i fronty, například před pánským kadeřnictvím v Karlových Varech. Lidé tak reagovali na vyhlášení dalších vládních opatření proti šíření koronaviru. Mezi ně totiž patří i uzavření některých provozoven. Majitelé se obávají budoucnosti. Pokud uzavření bude krátkodobé, situaci ustojí. V případě delšího trvání, můžou mít problémy.

„Jak zavřeme, budeme na nulových tržbách. Budeme se muset soustředit na to, abychom čerpali nějakou podporu od státu, jinou možnost nemáme. Platby musíte platit, i když vláda slibuje, že budou nějaké odklady, furt to není odpuštění. Elektřina, voda, všechno ostatní se musí platit dál. Uvidíme, hlavně náhrada mzdy pro zaměstnance bude zásadní,“ uvedla Zuzana Dobišová, spolumajitelka kadeřnictví v Karlových Varech.

Zpřísněná opatření zatím platí do 3. listopadu. Majitelé doufají, že se jejich provozovny poté zase otevřou. „Každý den přicházíme o zákazníky i zisky. Je to špatný, spíše počítáme s tím, že se to prodlouží. Jestli to bude trvat tak dlouho jako na jaře, tak nás čekají asi problémy,“ dodala Dobišová.

Více v reportáži:

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio