Kapitán Latka se vrátil do sestavy, Slavia se o výhru bála až do konce

12. březen 2016

Fotbalisté Slavie vyhlásili před jarní části Synot ligy útok na evropské poháry. A v domácích zápasech zatím boduje posílený pražský tým naplno. Vyhrál i třetí utkání, když v 21. kole porazil Zlín 1:0. Jako kapitán vedl Slavii znovu po delší době Martin Latka. A souboj ho stál hodně sil.

„Byl jsem rád, že jsem si zahrál a jsem rád, že jsme zápas vyhráli. Jen mě mrzí, že jsme v prvním poločase nedali dva tři góly,“ pousmál se po zápase Martin Latka, který ztratil v zimě jisté místo v sestavě, a na jaře naskočil od začátku poprvé.

Herní jistota nebyla určitě taková, jak by si představoval. „Tak je to znát, když člověk tak dlouho nehraje, ale ani jsem na to moc nemyslel,“ zůstal klidný kapitán Slavie.

Až do poločasu mohl být s hrou svého týmu spokojený. Souček skóroval už v šesté minutě, jenže pak pražské mužstvo další branky i navzdory převaze nedalo.

„Takový zápas bychom měli rozhodnout v první půli, kdy jsme měli opravdu dost šancí a byly stoprocentní. Kdyby to bylo po poločase 3:0, hrálo by se nám jinak a de facto bylo po zápase,“ přemýšlel obránce sešívaných.

Jenže stav zůstával pouze 1:0, Slavia polevila a bála se o výhru až do konce. A chvílemi začali jinak stále povzbuzující fanoušci pískat.

„Lidi byli samozřejmě nespokojení, že se nám ve druhé půli nedařilo. Také očekávali, že vyhrajeme větším rozdílem,“ nedivil se Martin Latka, který se ale při svém prvním jarním startu v základní sestavě Slavie, nakonec výhry a tří bodů dočkal.

 

Utkání se Zlínem hodnotí Tomáš Souček a Martin Latka:

Zveřejnil(a) SK Slavia Praha dne 11. březen 2016

Příští týden ale sešívané čeká těžší soupeř – Sparta.

autoři: mva , vman
Spustit audio