Karlovarská KV Arena se proměnila ve velkokapacitní očkovací centrum

26. únor 2021 15:40

Boxy na očkování, čekárna, vyšetřovna lékaře – tak vypadá nové očkovací centrum v Karlových Varech. Vzniklo v hlavní hale KV Areny a nahradí to, které fungovalo v nemocnici. 

„Klienti přijdou označeným vchodem z hlavního parkoviště před arénou. Na začátku jsou stanoviště administrativních pracovníků, kteří zkontrolují základní identifikační údaje, vyřídí si souhlas a jdou dál,“ popsal krajský zastupitel Josef März (VOK).

KV Arena je jedním z plánovaných očkovacích míst. V první fázi tam budou provoz čtyř očkovacích stanovišť zajišťovat dva lékaři, čtyři sestry a čtyři administrativní pracovníci. „Předpokládáme, že k nim by měl přibýt ještě koordinátor,“ doplnil März.

Provozní náklady bude hradit město Karlovy Vary, to navíc upravilo autobusovou linku, která bude ke KV Areně zajíždět. „Autobus bude objíždět kolem KV Areny tak, aby tady lidé mohli vystupovat. Stejně tak sem bude zajíždět Senior expres,“ vysvětlil náměstek primátorky Tomáš Trtek (ANO).

Očkovací centrum začne fungovat v pondělí 1. března. Zatím ale jen v omezené míře, protože vakcín k očkování je stále nedostatek. Otevřené bude každý den od 14 do 18 hodin.

Více v reportáži:

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio