Kávová sedlina rozhodně nepatří do koše. Využijete ji v kuchyni i na zahradě

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Mletá káva

Už jste dnes měli kávu? A víte, že kávovou sedlinu nemusíte vyhazovat? Využít se dá v kuchyni i na zahrádce.

Usušený lógr výborně pohlcuje pachy v lednici, můžete s ním vyčistit dřevěné kuchyňské prkénko, a když k němu přidáte kuchyňskou sůl, krásně s ním vydrhnete hrnce a pánve. Prospívá i rostlinám. Azalky, vřesovce a rododendrony ho milují, stačí lógr zapravit do půdy. A nezapomeňte ani na sebe. Z medu a sedliny vytvoříte výživnou pleťovou masku a také jemný pleťový peeling.

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.