Když se přání naplní. Zdeněk Rybák vždycky chtěl být součástí Českého rozhlasu

27. únor 2023, aktualizováno

Zdeněk Rybák se ze Zdic u Berouna do hlavního města přestěhoval už před lety. V Praze studoval, pak nastoupil do zaměstnání, založil rodinu. Možná jste se s ním slyšeli. Odpovídá totiž na dotazy posluchačů Českého rozhlasu.

Zdeněk absolvoval šestileté rakouské gymnázium v Praze a poté studoval translatologii ve Vídni. Pracoval v různých neziskovkách, kde se obvykle podílel na zajišťování komunikace se zahraničními partnery. Nějakou dobu se živil jako překladatel a lektor němčiny.

Od dětství vyrůstal s rozhlasovými pořady a velkým trestem pro něj bylo, když mu doma zatrhli poslouchat hry pro děti a mládež. Později byl občasným hostem rozhlasových pořadů, většinou na téma ‚život se zrakovým postižením‘. Zapojil se také do projektů Světlušky, nejčastěji v roli kavárníka v Kavárně POTMĚ. Odtud už byl jen krůček na Mezinárodní oddělení Českého rozhlasu, kde zaskakoval za rodičovskou dovolenou, a poté na nynější pozici.

V současnosti má Zdeněk v rozhlase na starosti Posluchačskou linku. Jedno přání ale zůstává, moc rád by si vyzkoušel, jaké to je pravidelně promlouvat k posluchačům prostřednictvím mikrofonu.

Zdeněk Rybák nedávno získal za svou práci ocenění generálního ředitele Českého rozhlasu

Se ženou vychovávají tříletou dceru Alžbětku, a tak na koníčky Zdeňkovi moc času nezbývá. Pokud ale je možnost, rád čte i sportuje. Říká: „V životě se nebráním takřka ničemu, a i když je to možná někdy k mé vlastní škodě, každá zkušenost se prý počítá.“

Za kvalitní, profesionální a trpělivou komunikaci s posluchači Českého rozhlasu získal Zdeněk Rybák nedávno ocenění generálního ředitele Českého rozhlasu.

Jakým sportům se Zdeněk věnuje a jak se mu daří na sjezdovce? Poslechněte si v reportáži.

Spustit audio