Kladenská huť Poldi půjde znova do dražby. Druhý „elektronický“ pokus se chystá v lednu, vyvolávací cena je 140 milionů korun

5. prosinec 2018 16:32

Elektronická dražba kladenské hutě Poldi se bude v lednu opakovat. Vyvolávací cena je 140 milionů korun, tedy o 20 milionů méně než minule. ČTK to potvrdil insolvenční správce Michal Žižlavský. Do listopadové elektronické dražby se sice zájemci hlásili, ale žádný do termínu nesložil jistotu 90 milionů korun. Elektronické dražbě předcházely tři zmařené klasické dražby. V pořadí už pátý pokus o prodej zkrachovalého podniku se bude konat v pátek 18. ledna 2019 v 10 hodin.

Pro zájemce budou k dispozici opět dvě prohlídky, jedna 18. prosince 2018, druhá 8. ledna 2019.

Kladenská huť Poldi byla poprvé vydražena letos v dubnu za 261 milionů korun vydražitelem Compagnia del mediterraneo Steel. V první opakované dražbě v červnu byla vydražena za 251 milionů korun vydražitelem Warhols Hold a v druhé opakované dražbě v srpnu za 256 milionů korun byla vydražitelem Elaria Group. Vydražiteli byly vesměs neznámé firmy založené nedlouho před dražbou. V listopadové elektronické exekutorské dražbě žádný ze zájemců nesplnil povinné podmínky.

Poldi, ve které dříve fungovaly provozy ocelárny, kovárny, dokončující výroby a tepelného zpracování, se dlouhodobě potýkala s dluhy, které postupně dosáhly stovek milionů korun. Soud povolil reorganizaci, vedení Poldi se ale nepodařilo splnit podmínky. Minulý rok byl provoz Poldi zastaven. V té době pracovalo v podniku ještě zhruba 150 lidí. Podle obchodního rejstříku Poldi stále patří skupině Rucarto Limited zapsané na Kypru.

autor: ČTK
Spustit audio