Kladenská nemocnice testuje pacienty s podezřením na nákazu koronavirem. V kraji je 22 nemocných

14. březen 2020 21:27

AKTUALIZOVÁNO Oblastní nemocnice v Kladně začala v neděli od 8 hodin testovat pacienty, u nichž je podezření, že se mohli nakazit koronavirem Covid-19. Zařízení kraje to oznámilo na webových stránkách. Stan pro odběry je umístěn na parkovišti za Niederleho pavilonem v areálu nemocnice. Ve Středočeském kraji je 22 lidí nakažených novým typem koronaviru. Od soboty přibyl podle hygieniků jeden případ.

Odběrová ambulance je podle informací nemocnice určená pouze pacientům, kterým testování po telefonické konzultaci doporučila krajská hygienická stanice.

Bližší informace, jak bude odběr probíhat, zda bude stan zabezpečený, aby se k němu dostali výhradně pacienti s doporučením hygieniků, nemocnice neuvádí. "Je to záležitost kraje," konstatoval ředitel kladenské nemocnice Jaromír Bureš.

Odběrové místo v kladenské nemocnici

Odběrové místo bude ve standardním režimu fungovat od pondělí do neděle od 7:00 do 19:00 hodin.

V pražské Ústřední vojenské nemocnici bylo spuštěno odběrové místo pro Středočeský kraj v pátek. Další odběrové místo má podle středočeské hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO) začít fungovat v benešovské nemocnici, kde se v neděli v poledne koná tisková konference, na níž hejtmanka zveřejní závěry jednání s řediteli středočeských krajských nemocnic.

V sobotu ráno bylo ve Středočeském kraji 21 lidí nakažených novým typem koronaviru. V neděli přibyl další případ, nakažený je z okresu Praha-západ. V karanténě nařízené hygieniky je nadále více než stovka lidí. 

autor: jum | zdroj: ČTK
Spustit audio