Kladenští Rytíři ve vánočních dresech potěšili fanoušky vítězstvím. Dresy navíc pomohou potřebným

20. prosinec 2018 07:48

Předvánoční prvoligové loučení kladenských hokejistů s domácími fanoušky mělo neradostný úvod a povedený konec. Speciální vánoční dresy jim nakonec přinesly vítězství nad Přerovem 5:2.  I když v úvodu zápasu svým příznivcům pořádně zabrnkali na nervy. Už v první minutě utkání, po 16 sekundách,  totiž dostali gól.

„První třetina nevypadala moc dobře, ale pak jsme se vzchopili a konečně jsme začali bruslit a pomáhat si. Věřili jsme, že ta šance přijde,“ dopřál si stručnou pozápasovou inventuru Tomáš Plekanec.

Právě on svým gólem v oslabení za stavu 0:2 naordinoval domácím hráčům hlad po vítězství. A zatímco hokejistům Přerova, kteří přijeli na Kladno v okleštěné sestavě, postupem času ubývalo sil, kladenský útočník měl energie na rozdávání. Nijak nebylo znát, že den předtím, absolvoval extraligový duel v dresu brněnské Komety. „Potřebuju hrát zápasy a i když je tam občas únava, ten zápasovej rytmus na fyzičku pomáhá daleko víc,“ dodal.

Do soupeřovy sítě přidal Tomáš Plekanec ještě jeden gól a chybělo málo, aby se dočkal hattricku. Ale s tím si po utkání hlavu nelámal. „Není to o gólech, důležité je, že jsme vyhráli,“ shrnul své hodnocení utkání Plekanec.

Kladenský pokus o vylepšení nálady po třech prohraných zápasech v řadě měl tedy úspěch. Věřme, že totéž bude platit o aukci vánočních červených dresů, ve kterých se Rytíři tentokrát představili. Už proto, že výtěžek aukce pomůže potřebným  Klub dnes chystá v kladenském obchodním centru Oáza  aukci speciální sady dresů,  spojenou s autogramiádou Rytířů. Výtěžek z dražby dostane hřebečské Komunitní centrum Vítej, které poskytuje chráněné bydlení a odlehčovací služby pro dospívající a dospělé osoby s autismem.

autor: Aleš Procházka
Spustit audio