Kladno bez Jágra dál čeká na body, prohrálo s Hradcem Králové 2:5

16. září 2019 08:15

Hráči Kladna naostro poznávají nelehký život mezi domácí hokejovou elitou. Nováček extraligy prohrál jednoznačně oba úvodní zápasy sezony a na kontě nemá ani bod při hrozivém skóre 4:11. Jen malou útěchou může být fakt, že narazili nejprve na obhájce titulu Třinec a v prvním domácím utkání na další silný celek s velkými ambicemi Hradec Králové. Podle útočníka Tomáše Redlicha je základem k cestě vzhůru výrazně lepší disciplinovanost Rytířů.

"Co nám ukázaly ty dva zápasy? Že nesmíme faulovat... Protože jinak se nedá vyhrát, a to jak venku, tak i doma. My si řekneme, že nebudeme faulovat, ale vydrží nám to první dvě minuty," řekl šestadvacetiletý Redlich. "Nedisciplinovanost je hlavní věc, ale také se nám kolikrát nedaří vyndávat puky ven z našeho pásma a hrát jednoduše," doplnil Redlich.

Elán Rytířů vzal navíc v dnešním souboji s hokejisty Mountfieldu za své záhy po začátku zápasu, neboť v čase 3:24 už vedli Východočeši 2:0. "Na to se nedá moc říct. Říkali jsme si, že budeme hrát co nejdéle na 0:0, snažit se hrát jednoduše, ale vydrží nám to tři minuty," podivoval se Redlich.

Pozitiva za odehraných 120 minut extraligového hokeje se mu nehledala snadno. "Občas kluci sehrají dobře něco v přesilovce, dnes jsme z ní dali i gól. Sem tam nějakou branku dáme. Myslím, že když nebudeme faulovat, budeme hrát určitě vyrovnanější zápasy a dostaneme i toho soupeře více pod tlak, což se nám zatím vůbec nedaří," připustil Redlich.

Reálnější obraz by mělo Kladnu nastavit zrcadlo v pátek, kdy se Středočeši představí v Karlových Varech, které ale vedou extraligu. "Pojedeme tam s tím, že nesmíme faulovat. A pokusíme se dát první gól," prohlásil Redlich.

zdroj: ČTK
Spustit audio