Kladno i díky Jágrovu gólu porazilo Motor 4:3. V barážové tabulce je na 2. místě za Pardubicemi

5. duben 2019 22:06

Druhou výhru v řadě si připsali kladenští Rytíři, kteří i díky gólu a asistenci Jaromíra Jágra porazili Motor České Budějovice 4:3 a posunuli se na druhé místo barážové tabulky. Kladenští hokejisté vstoupili do čtvrtého zápasu baráže na ledě Českých Budějovic velmi dobře. Už v osmé minutě vedli po gólech Tomáše Redlicha a Jaromíra Jágra 2:0. Soupeře jasně přehrávali a zaměstnávali domácího brankáře Kváču.

Hokejisté Kladna vstoupili dobře i do druhé třetiny, když ve 26. a 28. minutě vstřelili další dvojici krátce po sobě jdoucích gólů. Prosadil se opět Jakub Redlich a poté i rakouský veterán André Lakos.

Tomu, aby šlo Kladno do kabin před třetí třetinou se čtyřgólovým náskokem, zabránil domácí Jakub Doktor, který v 33. minutě snížil na 1:4.

Do třetího dějství naopak vstoupili lépe domácí hokejisté, kteří byli ihned za svou snahu odměněni gólem Lukáše Endála. Motor dál na Kladno tlačil, nutil ho bránit, avšak třetí gól se mu podařilo vsítit až pouhých deset vteřin před koncem, kdy se Zdeněk Doležal dostal s kotoučem na úroveň kruhu a parádní ranou do nedal Cikánkovi šanci.

Na víc už se ale hokejisté Českých Budějovic nezmohli a Kladno tak zvítězilo 4:3 a posunulo se na druhé místo barážové tabulky. Motor zůstává čtvrtý.

„Do stavu 4:0 jsme hráli výborně, pak se něco stalo a byl to katastrofální výkon. Díky bohu, že se nám to podařilo udržet. Soupeř tam měl dvě přesilovky 5:3, ale oslabení jsme odehráli výborně. Musíme zapomenout, jak jsme ten zápas dokončili, a příští zápas musíme začít lépe,“ řekl po zápase Radiožurnálu Jaromír Jágr.

ČEZ Motor České Budějovice - Rytíři Kladno 3:4 (0:2, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 33. Doktor (Pýcha), 41. Endál (Gilbert, M. Jandus), 60. Z. Doležal (Plášil) - 4. Redlich (Strnad, J. Říha), 8. Jágr (Plekanec), 26. Redlich (Strnad), 28. A. Lakos (Zikmund, Jágr). Rozhodčí: Hodek, Hribik - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:7, navíc Šimánek - Redlich, Kaut všichni 10 min. využití: 1:0. Diváci: 6421 (vyprodáno).

Sestavy:

České Budějovice: Kváča (28. Strmeň) - Plášil, Kutlák, Pavlin, Pýcha, M. Jandus, Vydarený, Kachyňa - Endál, Gilbert, M. Novák - Z. Doležal, Babka, Karabáček - Heřman, R. Přikryl, M. Čermák - Doktor, Dančišin, Šimánek. Trenéři: Prospal, Totter a S. Hrubec.

Kladno: Cikánek - J. Říha, Kehar, B. Nash, Zajíc, A. Lakos, P. Hořava - Jágr, Plekanec, Zikmund - Redlich, Vampola, Strnad - Melka, Machač, Svedlund - Hajný, T. Kaut, Š. Bláha. Trenéři: D. Čermák, Lidický a Kregl.

autoři: Kamil Jáša , red
Spustit audio