Kladno obrátilo duel s Olomoucí, hokejisté Chomutova padli v Boleslavi

6. duben 2014

V hokejové baráži o postup do extraligy vyhrávala Olomouc na Kladně už 4:1, ale nakonec prohrála po nájezdech. Mladá Boleslav se tříbodovou výhrou nad Chomutovem dostala do čela tabulky.

V Mladé Boleslavi zaskočil domácí hokejisty hned ve druhé minutě hostující Bartečko, který dostal Chomutov do vedení. Domácí vyrovnali při první přesilové hře. Vyloučení chomutovského Hřebejka potrestal Ovčačík.

I v dalším průběhu zápasu se hrál aktivní hokej, oba týmy si vypracovali několik slibných šancí, ale brankáři drželi nerozhodný stav až do 48. minuty.

Po střele Pojkara se za brankou dostal k puku Jarůšek a odrazem o záda chomutovského brankáře Růžičky dopravil puk do sítě. Jednogólové vedení už Mladá Boleslav udržela až do konce zápasu, i proto že se Piráti nedostali ani k závěrečné power play.

Na kladenském stadionu to dlouho vypadalo na vítězství Olomouce. Hosté vedli už 3:0 a ve druhé třetině 4:1, ale Rytíři se nevzdali. Na konci druhé dvacetiminutovky snížil obránce Růžička na 2:4.

V nástupu do třetí části pak dostalo Kladno soupeře pod velký tlak a během osmi minut vyrovnalo. Nerozhodný výsledek vydržel až do konce utkání a o vítězi nerozhodlo ani prodloužení.

I v samostatných nájezdech měli dlouho navrch olomoučtí, které dostal do vedení hned v první sérii Ostřížek. Kladno vyrovnalo až posledním nájezdem, když Růžička tvrdou ranou prostřelil Vošvrdu. Vzápětí proměnil i Hořava a utkání ukončil kladenský brankář Chábera, který vypíchl puk Ostřížkovi.

6. kolo baráže o hokejovou extraligu:

BK Mladá Boleslav - Piráti Chomutov 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Ovčačík (Broš), 48. Jarůšek (Pojkar, Kubica) - 2. Bartečko (Jaroslav Svoboda, Pulpán). Rozhodčí: Pešina, Hradil - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 4040.

Rytíři Kladno - HC Olomouc 5:4 po sam. nájezdech (0:1, 2:3, 2:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 31. T. Kaberle (Dalecký), 38. David Růžička (T. Kaberle, Patera), 44. David Růžička (Tenkrát, Majeský), 49. Eberle (Patera), rozhodující nájezd M. Hořava - 18. Diviš (Pekr, Vodný), 23. Staněk (J. Knotek), 26. Herman (Rác), 36. Kucharczyk (Selingr, Ostřížek). Rozhodčí: Šindler, Hodek - Bláha, Kostka. Vyloučení: 2:6. Využití: 2:0. Diváci: 2858.

Spustit audio