Kladno se po odchodu hvězd z NHL trápí, reálně mu hrozí baráž

12. leden 2013

Největším adeptem na boje o záchranu v hokejové extralize jsou po odchodu hráčů z NHL kladenští Rytíři. Takové předpovědi slyší hráči středočeského celku už dlouho. Po prohře v Karlových Varech 0:4 a velmi špatném výkonu podobné hlasy stále sílí.

„Samozřejmě že se bude stále omílat to, že nemůžeme hrát bez Jardy. Je to pro nás těžší, ale my jsme nepodali výkon jako doma s Litvínovem. První a třetí třetinu jsme propadali, dělali školácké chyby a i kdybychom tu měli posily z NHL, tak nevyhrajeme,“ sype si popel na hlavu útočník Kladna Jan Eberle.

V novinách i v ostatních médiích, na sociálních sítích, internetových diskuzích i jen tak mezi fanoušky v hospodě se bude stále více debatovat o tom, kdo doprovodí Kladno do baráže.

O účasti Rytířů v ní už bude pochybovat jen málokdo. Jenže to by mohlo být právě tím impulsem, po kterém se odepsaný tým semkne a vysněné play-off udrží.

„Mohl by to být jeden z faktorů, ale hlavní je, aby první krok udělali hráči v kabině a na ledě, protože teď je to jen na nás. Už nám ani Jarda, ani Pleky, ani Židla ani Tlusťoch nepomůžou. Je naší povinností, abychom sezonu, kterou jsme rozjeli opravdu skvěle, dotáhli do zdárného konce, protože chceme všichni hrát minimálně předkolo, cože je tedy náš jasný cíl,“ říká obránce Marek Černošek.

Ke splnění cíle musí trenéři dát týmu jinou tvář a musí ho nejen dokonale přeorientovat na jinou taktiku. Na Kladně už se zkrátka nemůže hrát ofenzivní hokej s cílem svého soupeře přestřílet.

Zapracovat se musí i na psychice hráčů tak, aby si vůbec nepřipustili, že bez hvězd může dobře rozjetá sezona skončit fiaskem.

„Snažíme se jim to z hlav dostat, ale takovéto porážky by mohly svádět k tomu, že to tak bude. Musíme se s tím vyrovnat, nic jiného nám nezbývá,“ říká asistent trenéra Kladna Jiří Kopecký.

autoři: pka , špo
Spustit audio