Klára Nademlýnská usmažila jarní asijské rýžové závitky plněné zeleninou a houbami

V rozhlasové kuchyni se objevila známá módní návrhářka Klára Nademlýnská. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal s ní usmažili jarní asijské rýžové závitky plněné zeleninou a houbami.

Povídali si i o tom, jaká jídla se jí v krejčovském salonu, proč Klára vozí z Paříže švadlenám čokoládu, jak se na veletrhu nakupují látky a jestli se obyčejné špendlíky dočkali nějakého vylepšení.

Redaktorka Markéta Sokolová vám prozradila, jak se nakládá s rýžovým těstem a jaké další produkty z rýže se vyrábí do kuchyně.

Jarní asijské rýžové závitky:
2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce vývaru, 1 lžička krupicového cukru, olej, několik sušených hub šitake, ½ červené papriky, ½ zelené papriky, ½ žluté papriky, 1 mrkev, 4 menší placky z rýžového těsta, 1 vejce, 2 hrsti klíčků, sůl a čerstvě mletý pepř

Postup:
V misce promíchejte sójovou omáčku, vývar a cukr a dejte stranou. V pánvi rozehřejte trochu oleje a za stálého míchání na něm osmahněte předem namočené a nakrájené houby a nakrájenou zeleninu. Zakápněte omáčkou, osolte a opepřete.

Okraje zvláčnělých rýžových placiček, které jsme předtím krátce namočili do teplé vody, potřete vajíčkem. Rozprostřete na ně zeleninu, ne zcela k okrajům, a přidejte klíčky. Dva okraje přeložte přes náplň a zaviňte rolku.

Postupně smažte ve vysoké vrstvě dobře rozehřátého oleje tři až čtyři minuty, až budou závitky zlaté a křupavé. Podávejte s různými omáčkami k namáčení.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.