Kolaps na kolejích. Porucha zastavila vlaky mezi Prahou a Berounem, náhradní autobusy jsou přeplněné

24. červen 2019 07:43

Porucha trakčního vedení zastavila dnes ráno provoz na trati mezi Prahou a Berounem. Omezení se dotklo desítek spojů, několik rychlíků a expresních vlaků nejelo. Nyní už vlaky jezdí po jedné ze dvou kolejí, cestující ale musejí počítat se zpožděním. 

Provoz byl zcela přerušen asi dvě hodiny. Podle mluvčího Českých drah Petra Šťáhlavského potrvá omezení na trati zhruba do 09:00, čas je ale pouze orientační. "Termín obnovení provozu bude aktualizován dle vývoje opravných prací," uvedl dopravce.

Mezi Dobřichovicemi a Radotínem jezdí i po zprovoznění jedné koleje náhradní autobusy. Pražská integrovaná doprava (PID) ale uvedla na svém twitteru, že se autobusy zcela zaplní již v Dobřichovicích.

"V dalších stanicích již není kapacita. Stále se však snažíme zařídit další autobusy," uvedl PID. Náhradní autobusy nezastavují ve Všenorech. Cestující mezi Berounem a Prahou by podle PID měli využít také linku S6 přes Rudnou a autobus 380 přes Rudnou na Zličín.

"Alternativa je také linka 448 z Dobřichovic do Mníšku a dále autobusy 3xx na Smíchov," uvedl PID. Z Černošic lze také přejít do Dolních Černošic na linku 243 do Lipenců a dále jet linkou 241 na Smíchov.

autor: Redakce stanice Region-střední Čechy | zdroj: ČTK
Spustit audio