Koronavirus: Soukromá laboratoř hlásí nový případ v Česku, nemocnice zakazují návštěvy

6. březen 2020 08:04

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) potvrdil, že se mimo systém obejvil další pozitivní vzorek testovaný na nový typ koronaviru. Ten nyní putuje do Národní referenční laboratoře. 

Vojtěch zároveň potvrdil, že pozitivní test mimo systém přišel ze stejné laboratoře jako v posledním případě u ženy z Prahy ve středu. Vzorek ověří Národní referenční laboratoř, oficiální výsledek by měl být známý během pátečního odpoledne. V Česku tak zatím zůstává 12 potvrzených případů, testováno bylo podle ministra celkem 483 lidí.

Plošný zákaz návštěv v nemocnicích

Fakultní nemocnice Královské Vinohrady v Praze od pátku zakazuje návštěvy na všech svých odděleních. Je to kvůli možné nákaze koronavirem. Opatření přijalo vedení nemocnice na doporučení epidemioložky. Návštěvy tam nesmí do odvolání.

Čtěte také

Kvůli šíření koronaviru platí zákaz návštěv od čtvrtka také v pražské Ústřední vojenské nemocnici. Lidé se za pacienty nedostanou ani do Thomayerovy nemocnice v Krči a do IKEMu. Omezení tam platí pro všechny kliniky až do 17. března. A průběžné opatření přijali také v Motole. Tam jsou aktuálně zakázané návštěvy na III. chirurgické klinice.

autoři: sul , jp
Spustit audio