Koupaliště na Velkém sídlišti v Berouně město předčasně uzavřelo, od září plánuje jeho rekonstrukci

22. srpen 2019 09:53

Venkovní plavecký bazén na Velkém sídliště v Berouně ukončil provoz o dva týdny dřív, než město původně plánovalo. Důvodem jsou technické problémy, které koupaliště v letošní sezoně provázely.   

"Vyhořel celý rozvaděč elektroinstalace, který je na koupališti od 80. let minulého století. Vzhledem k tomu, že 1. září má začít rekonstrukce areálu, tak by se investice do opravy nevyplatila," vysvětlil berounský místostarosta Michal Mišina z ANO 2011.

Obyvatelé města se tak mohou zatím vykoupat v aquaparku a využít opalovací terasu s lehátky a osvěžovacími sprchami. 

Radnice původně zvažovala, že by mohla koupaliště přesunout právě k plavecké hale Na Ostrově, to podle Mišiny není možné. "Nejen, že by se tam nevešlo, ale hlavně je ta lokalita v aktivní záplavové zóně, kde se nedá stavět ani bazén," doplnil místostarosta. 

Rekonstrukce venkovního koupaliště na Velkém sídlišti začne podle jeho slov 1. září a je rozdělena do tří etap. Nejprve bude vybudována nová bazénovaá vana s technologií a dětské brouzdaliště, která by měla vyjít na 33 milionů korun. Vykoupat by se v ní měli zájemci už příští letní sezonu.

Později mají na koupališti přibýt tobogany a hřiště s vodními atrakcemi. Na závěr se má opravy dočkat současná budova se zázemím pro plavce. 

autor: jum
Spustit audio