Koupání zakázáno. Tak špatnou sezonu jsme nezažili, stěžuje si provozovatel Tyršova koupaliště

8. srpen 2018 15:15

Letní vedra kupodivu všem koupalištím nepřejí. Kvůli vysokým teplotám a přemíře slunečního záření klesla kvalita vody v Tyršově koupališti v Rakovníku natolik, že v něm hygienici zakázali koupání. Pro provozovatele je to  už druhá pokažená sezona. Loni areál poničil požár.

Ač je venku horko, návštěvníků Tyršova koupaliště v Rakovníku je pramálo. Koupání tady totiž středočeští hygienici zakázali.

"Bohužel je půlka sezony a kvůli neustálým vedrům je kvalita vody špatná. S tím se nedá nic dělat, nám by se hodilo, aby zapršelo," potvrdil správce areálu Martin Strouhal.

Denně z hladiny rybníka sbírají nečistoty jako napadané listí, do vody navíc každý týden vkládají přírodní bakterie, které by jim měly pomoc od sinic.

Letošní návštěvnost je přitom ještě horší než loňská, kdy areál musel být kvůli požáru zčásti uzavřený. Podobná vedra jako panují letos nepamatuje.

Šéf Sportovních areálů města Kladna Marcel Kučera si naopak sezonu pochvaluje. "Oproti červnu máme dvojnásobnou návštěvnost, dokonce jsme o hodinu prodloužili otevírací dobu na koupališti Bažantnice," konstatoval Kučera. 

Na větší počet lidí na koupalištích dohlíží víc plavčíků, na koupališti Bažantnice dohlíží pracovníci soukromé bezpečnostní firmy.

autor: jum
Spustit audio