Kryptomerie, kuchyně a její rozvržení, rizika pro kočky

12. říjen 2013

Poradili jsme vám, jak si kuchyň správně uspořádat. Upozornili jsme také na nevhodné pokojové rostliny nebo nezabezpečená okna v souvislosti s chovem koček v naší domácnosti.

Kryptomerie a jejich pěstování
Chtěli byste do vaší zahrady dodat okrasné dřeviny? A nevíte jaké? Pokud je vaše zahrada opravdu rozlehlá, radost vám určitě udělají kryptomerie. Je mnoho druhů, a některé jsou mrazuvzdorné až do -25 °C. A co se týká tvaru a velikosti, výběr je skutečně rozmanitý. Japonská kryptomerie vám dokonce nabídne barvu zlatavou, na podzim potom barvu měděnou. Na všechny informace se ptala Markéta Vejvodová Vlastimila Kastnera ze společnosti Bambus Centrum Kastner.

Zahrada Čech - sazenice jehličnanů

Zajímavosti ze sbírky čajových přebalů Betty Kyselové
Betty Kyselová už pár let sbírá čajové přebaly. Jeden čas vlastnila také největší sbírku u nás. Má přebaly z různých koutů světa a v různém výtvarném provedení. Mnohé exempláře jsou také spojeny se zajímavými příběhy. Sběratelka díky svému koníčku dokonce ochutnala pro většinu z nás naprosto neznámé druhy čaje. O zajímavostech ze sbírky si s Betty Kyselovou povídal Jan Zítka.

Čaj

Jak si správně rozvrhnout novou kuchyň
Dámy, vrátily jste se z dovolené, kde nebylo nutné pro rodinu vařit a najednou máte ve vlastní kuchyni pocit, že vám vůbec nevyhovuje? Možná je ten správný čas podívat se na to, jestli máte z hlediska práce a praktičnosti kuchyň správně rozvrženou. O tom, jak si kuchyň správně uspořádat, mluvila Markéta Vejvodová s designérkou Věrou Tomíčkovou z bytového návrhářství TOTO studio.

02592936.jpeg

Rizika v bytě pro kočky
V chovatelské rubrice jsme zaměřili na kočky v našich domácnostech. Konkrétně na rizika, která bychom měli odstranit. Nebezpečí pro naše čtyřnohé mazlíčky představují například jedovaté pokojové rostliny, ale i nezajištěná okna. Říká se sice, že kočka má devět životů, ale na toto rčení raději nespoléhejme. Jaká rizika mohou ohrožovat kočky v domácnosti, nám řekla Líza Švejdová, odbornice na zájmové chovy, v rozhovoru s Janem Zítkou.

V kavárně zatím našli domov tři kocouři a jedna kočička Ayla
0:00
/
0:00

A co vás čeká v příštím díle?
V příštím díle se dozvíte, že sloupovité jabloně jsou odrůdy, které mají mnoho výhod – jsou vhodné především do sadů nebo do zahrádek s omezenou plochou. Vyžadují ale specifickou péči. Výtvarnice Hannah Bartíková je nejen malířka. Příště nám poví, jak vytvořila lustr z korálků. Chystáte se před zimou dokončit stavbu, dochází vám finance a navíc jste v časovém tlaku? Využijte tzv. tenkovrstvé zdění. O výhodách i využití se dozvíte víc v příštím díle Hobby magazínu.

Dobrá rada na závěr:
Domácí sójová omáčka: Stačí smíchat 3 díly bílého vína se 7 díly tekutého polévkového koření. Omáčka je výborná a k nerozeznání od kupované.

Spustit audio