Kutnohorští rybáři lovili vánoční kapry

7. listopad 2008

Vánoce se už nezadržitelně blíží. Svědčí o tom i podzimní výlovy rybníků, které jsou teď i ve středních Čechách v plném proudu. Ve čtvrtek ráno roztáhli rybáři své sítě na rybníku Katlov u Červených Janovic na Kutnohorsku. Většina kaprů z této vodní plochy skončí v prosinci právě na vánočním stole...

0:00
/
0:00

Výlov rybníka Katlov nepatří mezi ty úplně tradiční. Před několika lety se totiž vodní plocha dočkala odbahnění a také rekonstrukce hrází. Společně s tím rybáři právě pod hrází postavili umělé loviště, odkud šupináči putují přímo do připravených kádí. Zkrátka rybáře v holinkách s roztaženými sítěmi uprostřed vodní plochy byste už na Katlově hledali marně.

Přesto výlov zabral docela dost času. Už tři týdny předem bylo nutné začít rybník vypouštět, protože díky odbahnění se do něj vejde víc vody. Čtyřiadvacetihektarový Katlov má tedy letošní výlov už za sebou.

Ani teď se ale rybáři z kutnohorských Městských lesů a rybníků nebudou nudit. Lovit ještě budou druhý hlavní rybník Zbožňov, který přijde na řadu 11. listopadu. Teprve pak rybáři určí cenu, za kterou budou kapry prodávat na vánočním trhu. Podle odhadů by měla být oproti loňsku zřejmě mírně vyšší, nikoli ale nějak dramaticky.

autor: Michal Trnka
Spustit audio