Kuželkářky z Kosmonos chtějí postoupit do elitní soutěže. Trénují ve špičkové kuželně

4. listopad 2021

Kuželkářky z Kosmonos na Mladoboleslavsku by rády do nejvyšší soutěže. Někdy v budoucnu. Zatím hrají druhou ligu v podmínkách, které jim mnozí mohou závidět. Tamní šestidráha prošla rekonstrukcí a teď by mohla hostit třeba i mistrovství světa.

Kuželkářky z Kosmonos hrají první sezónu v novém prostředí. Kuželna totiž prošla rekonstrukcí za téměř čtyři miliony korun.

"Udělaly se tady nové dráhy, udělaly se nové držáky na stavěče, udělala se provizorní elektronika a nové osvětlení. Koupila se spousta nových židlí," vypočítává šéf Kuželkářského klubu Kosmonosy Jiří Řehoř.

K nejzkušenějším v druholigovém týmu patří Hana Mlejnková. Sama původně hrála fotbal. Nakonec jí zlákaly právě kuželky. "Kuželna v Kosmonosích je výborná už jenom tím, že je to šestidráha. K tomu je zázemí, kde výborně funguje práce s dětmi a dorostem. Vidím v tom budoucnost."

Kuželkářský klub Kosmonosy

Radost by kuželkářkám z Kosmonos mohla v budoucnu přinést třeba nejvyšší soutěž. Možná už letos chtěly kuželkářky o elitní soutěž zabojovat. Realita je ale jiná.

"Myslel jsem si to, ale trošku jsem vystřízlivěl, když jsem zjistil, že něco jiného je když hrají dorostenky proti dorostenkám, než když hrají proti ženám," vysvětluje trenér Tomáš Vít, který v nedávné minulosti české juniorky dovedl k prvenství na mistrovství světa.

Světová by ještě více měla být také samotná kuželna. Co všechno v ní chce klub ještě vylepšit, můžete slyšet v reportáži Pavla Petra.

autoři: Pavel Petr , JMys
Spustit audio