Kvůli požáru v areálu domova důchodců v Unhošti museli hasiči evakuovat přes 100 lidí. Škodu vyšetřovatel vyčíslil na 2 miliony korun

5. červenec 2020

K požáru v areálu Domova důchodců v Unhošti na Kladensku vyjížděli v sobotu v podvečer středočeští hasiči. Hořelo v prostorách, kde je kadeřnictví. Hasiči z budovy evakuovali přes 100 lidí - 87 seniorů a 16 zaměstnanců. Nikdo nebyl zraněný, pouze jedné ženě se udělalo nevolno a skončila v péči záchranářů. Po uhašení požáru a odvětrání se klienti i personál mohli do domova vrátit.

Oheň zcela zachvátil kadeřnictví, které je součástí areálu. "Požár se nerozšířil, ale byly zakouřené chodby. Kvůli tomu byla nutná evakuace," uvedl mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel.

Domov je v centru města, kvůli zásahu byla zastavena doprava. Po necelé půlhodině se hasičům podařilo dostat plameny pod kontrolu a po 18:45 oheň zcela uhasili. K události vyjel nejen územní, ale také krajský vyšetřovatel příčin požárů. Společně vyčíslili škodu na dva miliony korun, hasiči včasným zásahem uchránili hodnoty za deset milionů. Příčina vzniku požáru zůstává v šetření.

zdroj: ČTK
Spustit audio