Kvůli sněžení nejezdily v kraji některé autobusy i vlaky, rostl počet dopravních nehod

9. prosinec 2021 07:20, aktualizováno

Vydatné sněžení komplikovalo od rána dopravu na silnicích i na železnici. Ve Středočeském kraji nejvíc sněžilo na Benešovsku i v okresech Praha - východ a západ. 

Největší problémy měla autobusová doprava. V jednu chvíli aktuálně nejezdilo zhruba 40 linek Pražské integrované dopravy. Jednalo se především o příměstské autobusové linky směr Sulice, Strančice, Tehov, Ješetice, Miličín, Chářovice, Votice.

Sněhová kalamita zasahovala i do železniční dopravy, nejezdila například autobusová výluková náhradní doprava mezi Čerčany a Kácovem a Ledečkem a Uhlířskými Janovicemi. Podle internetových stránek www.pid.cz byla nejhorší situace na Dobříšsku a Berounsku. Spoje nabíraly velká zpoždění a některé zastávky byly bez obsluhy.

Podle Filipa Drápala, mluvčího společnosti ROPID, která organizuje Pražskou integrovanou dopravu, byly odpoledme největší problémy na Berounsku, Křivoklátsku a neprůjezdné byly i některé lokality na Benešovsku a v Posázaví. "Některé úseky se už podařilo během dopoledne zprůjezdnit, ale problémy se objevují jinde. Aktuální informace najdete na našich internetových stránkách," dodal před 13. hodinou mluvčí.  

V kraji vyrazilo na silnice celkem 69 sypačů, především na Benešovsku přibývá dopravních nehod. Na silnicích jsou zbytky rozježděného sněhu, řidiči proto musí jezdit s velkou opatrností.

Středočeští hasiči od rána vyjížděli kvůli sněhu k desítkám nehod. Podle mluvčí Terezy Fliegrové se ve většině případů nikdo nezranil. Hasiči zasahovali především u aut, která sjela do příkopů nebo mimo silnice. Nejvíce zásahů měli na Příbramsku a Benešovsku.

autoři: Karolína Burdová , Markéta Šulejová
Spustit audio