Láska prochází žaludkem. Do mexického bistra v Břeclavi chodí lidé na kus řeči i za výborným jídlem

1. listopad 2022

Monika z Břeclavi a Fredy z Guatemaly, dnes už manželé Estebanovi, se seznámili v Americe v japonské restauraci, kde oba pracovali. Nakonec spolu odjeli do České republiky a v Břeclavi si otevřeli mexické bistro.

Monika a Fredy Estebanovi

„Fredy roloval sushi a já jsem na něm obdivovala, s jakou chutí a láskou to jídlo připravuje. Měla jsem vždy dobrý vztah k jídlu, takže si mě právě tak získal,“ popisuje s úsměvem Monika.

„Fredy umí vařit spoustu jídel. Já jsem mu vařila recepty od maminky, třeba kuře na paprice, palačinky nebo guláš a jemu to vždy moc chutnalo.“ V Břeclavi si manželé Estebanovi otevřeli bistro, kde vaří latinsko-americkou kuchyni. „Ta naše kuchyně je hodně barevná a čerstvá. Chilli papričky bereme od místních pěstitelů, z nich připravujeme různé salsy ve třech stupních pálivosti. Některé chilli papričky nám vozí náš mexický dodavatel a některé jsem si přivezla sušené z Ameriky,“ doplňuje Monika Estebanová.

A jak je na tom Fredy s češtinou? „Učí se za pochodu. Tím, že máme otevřeno do kuchyně, tak je v kontaktu s řečí celý den. Zákazníci si tam přijdou popovídat.“

Jak dlouho trvalo, než si lidé v malém konzervativním městě zvykli na pálivé chutě latinsko-amerických lahůdek? Jak se Fredy aklimatizoval na jihu Moravy? O tom si poslechněte v Apetýtu, moderuje Lucie Hostačná. 

Spustit audio

Související