Legendární zpěvačka pekla kuře na zelenině
Yvetta Simonová se do srdcí všech posluchačů zapsala více než pětistovkou písní. Do žaludků se vám pokusí zapsat svým jednoduchým a výtečným receptem na kuře na zelenině.
V neděli 6. dubna na Regionu vařila legenda české populární hudby, zpěvačka Yvetta Simonová. Přinesla recept, se kterým vyhrála i televizní soutěž v šedesátých letech - kuře na zelenině... Dozvíte se, které vyhlášené kuchařky s tímto receptem porazila!
Paní Yvetta vám také prozradí, kdo ji přivedl k muzice, co dělal její tatínek nebo co si přála k vánocům. Navíc přidá vzpomínky na jídla, která vařila svým osudovým mužům, na její první televizní vystoupení a samozřejmě na doby s Milanem Chladilem.
Stačí, když si poslechnete záznam pořadu. Pokud vás zajímá, jak to paní Simonové slušelo, rozhodně nevynechte fotogalerii...
Kuře na zelenině Yvetty Simonové
Ingredience:
1 celé kuře, kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel), cibule, česnek, nové koření, bobkový list, sůl, pepř, drcený kmín, paprika pálivá, olivový olej, kousek másla, brambory
Postup:
Na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli na pekáči na másle orestujeme a okořeníme. Do zeleniny naklademe naporcované kuře, pokapeme olivovým olejem a dáme péct (odkryté). Když je kuře téměř upečené, přidáme na plátky nakrájené brambory. Pečeme dozlatova...
DOBROU CHUŤ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.