Lenka Termerová uvařila svíčkovou na smetaně s vídeňskými noky
Herečka Lenka Termerová se s Naďou Konvalinkovou a Patrikem Rozehnalem rozhodla pustit do vaření v rozhlasové kuchyni Pochoutek. Připravovali svíčkovou s vídeňskými noky.
Dozvěděli jste se, jakou kuchyni má ráda, kromě přípravy svíčkové se také bavili o jídle, vaření obecně, herectví, zavzpomínali na Studio Ypsilon a vtípky kolegů.
Svíčková na smetaně:
750 g pravé hovězí svíčkové (nebo hovězí maso zadní), 150 g mrkve, 150 g celeru, 75 g petržele, 1 větší cibule, 50 g slaniny nakrájené na úzké klínky, 150 g másla, sůl, mletý pepř, 5 zrnek celého pepře, 3 zrnka nového koření 3 bobkové listy, špetka tymiánu, citrónová šťáva, cukr, 100 g plnotučné hořčice, 2 lžíce hladké mouky, 250 ml šlehačky, příp. mléko na zředění, citron nakrájený na plátky a brusinkový kompot
Reprízováno 2. června 2013.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.