Léto u vody dorazilo do Rakovníka

9. srpen 2008

I druhou srpnovou sobotu za vámi vyrazil letní tým Českého rozhlasu Region. Tentokrát jsme navštívili Městský bazén v Rakovníku. Jak už se stalo tradicí letošního léta, sobotní počasí k vodě zrovna nelákalo. I tak jsme do Rakovníka přivezli píšťalky pro všechny, kteří se chtěli pokusit o překonání českého rekordu v pískání na píšťalku. Příjemnou společnost navíc všem návštěvníkům i tentokrát dělala herečka a moderátorka Pochoutek Naďa Konvalinková. Ta dokonce dorazila i s Matyldou, fenkou drsnosrstého jezevčíka.

A jak to dopadlo s českým rekordem? Stále ho drží návštěvníci kutnohorské Plovárny, kterých na jednom místě v jednom okamžiku zapískalo 272. V Rakovníku byl počet potenciálních rekordmanů o poznání skromnější - 33. O to větší motivaci teď mohou mít v Benešově. Právě tam se totiž třetí srpnovou sobotu na Bazénu Dukelská chystá tým Českého rozhlasu Region s dalším pokračováním Léta u vody. A snad tentokrát konečně bude přát i počasí...

autoři: Michal Plšek , Soňa Jindrová , Pavel Kozler
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.