Letošní výstava Natura Viva je ve znamení myslivosti

26. květen 2023 09:00

V Lysé nad Labem ve čtvrtek začala už 28. výstava Natura Viva. Tato jediná mezinárodní akce pro myslivce, rybáře a včelaře v České republice chystá i letos mnoho novinek. V rámci veletrhu se připomíná především letošní 100. výročí Českomoravské myslivecké jednoty a časopisu Myslivost.

Nechybí ani expozice partnerských organizací - Českého rybářského svazu, Českého svazu včelařů i lesnické a dřevařské fakulty České zemědělské univerzity. Těšit se můžete i na výjimečnou expozici Lesů České republiky s nejlepšími trofejemi i výstavu soutěžních preparátů nejrůznějších druhů zvěře a zvířat oceněných na mistroství Evropy preparátorů Taxidermy.

Především je ale na veletrhu možné zakoupit veškeré myslivecké, rybářské i včelařské potřeby. Své výrobky představuje více než 200 vystavovatelů z České republiky, Slovenska, Maďarska, Polska a Rumunska. V nabídce jsou nejrůznější lovecké zbraně a střelivo, lovecké nože i optika, ale také veškeré vybavení pro volný čas v přírodě.

Připraven je také bohatý doprovodný program, který je rozdělený na dvě části.  Ve venkovní stodole jsou jednotlivé doprovodné akce na téma „100 let s chutí myslivosti“. Nejedná se ale pouze o kulinářská show se zvěřinou. Na programu je i lovecká kynologie, sokolnictví nebo lovecká lukostřelba. Nechybí ani lovecká hudba nebo cimbálovka.

Ve výstavní Hale B jsou naopak soustředěné přednášky a nejrůznější soutěže – například mistrovství republiky ve vábení zvěře.

Výstava Natura Viva probíhá až do neděle, denně od 9 – 17 hod.

Spustit audio