Liberecké pekařství vozí cukroví zdravotníkům, do nemocnic ho jako poděkování posílají zákazníci
Krabičky plné cukroví dostávají jako poděkování za svou práci zdravotníci na Liberecku. Vyrábí a rozváží je malé pekařství a cukrářství v centru města. Svým zákazníkům nabídlo možnost obdarovat zdravotnický personál.
Nepečené medovníkové kuličky, dorty a sladké větrníky - takovými dobrotami si můžou během adventního času osladit život při své náročné práci zdravotníci v liberecké a jablonecké nemocnici, na krajské záchranné stanici nebo hygieně. Akci na jejich podporu připravili liberečtí cukráři a jejich zákazníci. Přímo při výrobě sladkých dárků pro lékaře a sestry byla i naše redaktorka. Poslechněte si reportáž.
Související
-
V Libereckém kraji #kulturaprezije: Cukrovím ovoněné písně v aranžích Big’O’Bandu
Sledujte přenos velkého vánočního koncertu libereckého Big’O’Bandu Marka Ottla v neděli 13. prosince od 19 hodin.
-
Babiččino cukroví: Pumprnikl
„Rozdrobený neb trochu snad připálené kousky uschovej, hodí se dobře k úpravě pumprniklu,“ říká se v Praktické kuchařce Marie Žantové z počátku 20. století.
-
Maminka je můj talisman, říká liberecká cukrářka Jahodová
Liberecká cukrářka Jana Novotová Jahodová vzpomíná na cukrářské začátky podnikání její maminky, které teď vede sama.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.