Linda Finková vyráběla v Pochoutkách jídlo naruby
Pochoutky Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala přinášejí recept na jablečnou palačinku naruby. Tu do Studia chuti přinesla zpěvačka a muzikálová herečka Linda Finková. Jde o oblíbenou pochoutku Lindiny rodiny a při její přípravě samozřejmě povídalo, vyslýchalo a smálo!
Manželka Richarda Genzera, dcera Lídy Nopové a maminka malé Viktorky vám prozradí, za jak dlouho se jablečná palačinka naruby u nich doma sní, proč nemá ráda "brzdná" jídla, jaké zlomyslnosti dělala ve škole svým profesorům a kdo na ni vybafnul v parku. Samozřejmě nebude chybět Rychlovýslech, Slovní hra a reportáž Soni Jindrové o jablcích...
Jablečná palačinka naruby
Ingredience:
máslo, 5 velkých jablek, 4 - 5 vajec, skořice, cukr krupice, plnotučné mléko, prášek do pečiva, hladká mouka
Postup:
Na pánev (kterou můžeme dávat do trouby - s odnímatelnou či kovovou rukojetí), vložíme cca 1/4 kostky másla, 2 čajové lžičky cukru a špetku skořice. Přidáme oloupaná jablka pokrájená na plátky. Dusíme zhruba 15 minut pod pokličkou.
Mezitím smícháme 4 žloutky, 5 lžic mléka, 2 vrchovaté lžíce hladké mouky, 1/2 balení prášku do pečiva.
Ze 4 bílků ušleháme sníh s 2 lžícemi cukru a obě těsta smícháme.
Těsto nalijeme na podušená jablka a vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C asi na 20 minut.
Když těsto zezlátne, vyjmeme, obřízneme a vyklopíme jablky nahoru...
DOBROU CHUŤ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka