Lokální námraza působí řidičům ve středních Čechách potíže. Z kamionu na Pražském okruhu vypadl kontejner

13. leden 2020 07:19

Provoz na dálnici D7 u Slaného směrem do Prahy v pondělí ráno zkomplikovaly tři nehody. Podle policie se obešly bez zranění a neblokovaly provoz. Důvodem je námraza. Nehoda zastavila i provoz na 16. kilometru Pražského okruhu, kde z kamionu za jízdy vypadl kontejner.

Námraza komplikovala v pondělí na několika místech provoz ve středních Čechách. "Jde vyloženě o lokální záležitost," poznamenali silničáři. 

Podle policie byla namrzlá nejen dálnice D7, kde se stalo ráno několik nehod, ale i dálnice D6 a silnice I. tříd. 

Auta ráno bourala také na namrzlých silnicích na Kladensku či Kolínsku, několik lidí museli ošetřit zdravotníci. Přímo v Kladně skončil osobní automobil na boku, jednoho člověka museli ošetřit záchranáři. "Z Kyšic na Braškov jde o nehodu osobního automobilu, který sjel do příkopu. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči budou vozidlo vytahovat pomocí navijáku," napsali hasiči.

V příkopu skončilo auto po jízdě na namrzlé vozovce i za obcí Zásmuky na Kolínsku směrem na Nesměň, záchranáři ošetřili jednoho člověka. "Další nehoda se stala na silnici z Barchovic na Horní Kruty před odbočkou na Hryzely. Osobní auto narazilo do stromu. Zraněný člověk je v péči zdravotnická záchranné služby. Hasiči provedli protipožární opatření. Opět byla v místě namrzlá vozovka," informovali hasiči. 

Kvůli kolizím na D7 ráno jezdily příměstské autobusové linky číslo 388 a 389 odklonem mimo dálnici a nabíraly zpoždění deset až dvacet minut, uvedla na webu společnost Ropid, která organizuje MHD v Praze a okolí. Před 07:00 se vrátily na svou původní trasu. Zpoždění měly i některé další příměstské linky ze středočeských obcí a měst do Prahy. 

Dopravu na Pražském okruhu nedaleko Slivence zkomplikovala nehoda kamionu, ze kterého vypadl za jízdy kontejner. "Návěs kamionu je na boku a blokuje dva jízdní pruhy," uvedli pražští hasiči na svém twitteru.

Při nehodě se podle policejní Violety Siřišťové zranila řidička osobního vozu. "Dechové zkoušky byly negativní," dodala mluvčí. Kvůli tvořícím se kolonám na Pražském okruhu byl zastaven provoz v tunelech Cholupice a Lochkov. 

autor: jum | zdroj: ČTK
Spustit audio