Lumír Olšovský připravil na grilu brambory s oreganem a cibulí
Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal opět přivítali u ohně v Českém Šternberku jednoho hosta. Brambory s oreganem a cibuli v ohni pekli s hercem Lumírem Olšovským.
Lumír dokonce sekal dřevo na oheň. Podívali si o dětských táborech, bojovkách, nočních pochodech a plavání. Dozvěděli jste se, že Lumír dodnes jezdí v létě na dětské tábory jako kuchař. Povídali si ale i o gastronomických specialitách.
Brambory s oreganem a cibulí:
brambory, olivový olej, grilovací koření, čerstvé oregano nebo tymián, cibule
Postup:
Brambory omyjeme, rozřízneme na dílky dle uvážení, položíme na alobal, zakapeme olejem, posypeme grilovacím kořením a čerstvými bylinkami. Zabalíme a vložíme do žhavého popela nebo na mřížku grilu. Stejně můžeme postupovat i s oloupanou cibulí.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.