Lvi a medvědi v ZOO Chleby vyhlížejí první návštěvníky. Nouzový stav pomohly překonat i adopce zvířat

10. duben 2021

V pondělí končí nouzový stav a zároveň se postupně rozvolňují i některá karanténní opatření. Díky tomu se po delší době opět otevírají i zoologické zahrady. Mezi ty nejoblíbenější patří ZOO Chleby na Nymbursku a to především díky své přátelské atmosféře a možnosti blízkého kontaktu se zvířaty.

„Měli jsme připravené peníze na nové pavilony, ale museli jsme je „rozpustit“ na zajištění provozu ZOO,“ říká ředitel ZOO René Franěk. Zároveň poděkoval všem, kteří pomáhali zahradě tohle těžké období překonat. „Byli to sami návštěvníci, kteří nám dávali sponzorské dary, adoptovali naše zvířata a to nám zásadně pomáhá, mám z toho velkou radost,“ dodal Franěk.   

V současné době je v této soukromé zoologické zahradě k vidění více než 120 druhů zvířat téměř ze všech kontinentů. Do areálu bude ale od pondělka možné vpustit jen zhruba 20% kapacity běžné návštěvnosti a navíc budou přístupné pouze venkovní výběhy. Návštěvníci se mohou těšit na medvědárium, výběhy dańků a lam nebo na velbloudy dvouhrbé. Největší zájem ale přitahuje nově vybudovaný lví pavilon.

Spustit audio