Malínský nadjezd na předměstí Kutné Hory je opět v provozu. Chodci na něj zatím nemohou

1. říjen 2018 11:17

Silničáři dnes částečně otevřeli nový most na kutnohorském předměstí Malín. Dělníci původní most zbourali a na jeho místě postavili nový nadjezd. Podle mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Niny Ledvinové se podařilo most uvést do provozu v technologicky nejkratším možném termínu.

Uzavřený most měnil i jízdní řády autobusů. „Autobusy už mohou znovu do Malína zajíždět. Radnice proto zároveň ruší náhradní autobusovou dopravu, která vedla po dobu rekonstrukce přes Kaňk,“ hlásí z Kutné Hory redaktor Českého rozhlasu.

Provoz na mostě je v současné době povolen s částečnou uzavírkou z důvodů dokončovacích prací. Vozovka je zúžena na jeden  jízdní pruh a provoz je řízený pomocí světelné signalizace. To by mělo trvat do konce října. Kvůli provádění dokončovacích prací  včetně chodníků, přístupových ramp a zpevněných ploch na předpolích mostu nesmí po nezbytně nutnou na most chodci. Ti mohou jako dosud využít provizorní lávky přes trať ČD

Práce si podle dřívějších informací vyžádaly 83 milionů korun bez DPH. Mimo jiné bylo nutné zlikvidovat materiál kontaminovaný arzenem, který byl v náspech starého nadjezdu. Dopravní opatření zasáhlo do života 1500 obyvatel místní části Malín, kterým se zkomplikovalo dojíždění do práce, do škol či za nákupy.

Komplikace ale budou provázet řidiče na Kutnohorsku i dál. Se zdržením musí počítat například do konce října v Cirkvici, kde bude provoz řízený kyvadlově, další komplikace budou přímo v Kutné Hoře, kde by tento týden měla začít stavba chodníků na trase ze Sedlce na Kaňk. 

autor: Michal Trnka
Spustit audio