Mám chuť se učit a doufám, že přesvědčím i opozici, říká nový středočeský radní Martin Draxler

6. únor 2018

Více peněz na sport, spolupráce kraje s Ondřejem Synkem i Jaromírem Jágrem a rozvoj oblasti Milovic a Brd – to jsou některé cíle nového krajského radního pro oblast regionálního rozvoje, sportu a cestovního ruchu Martina Draxlera (ANO). Mluvil o nich v prvním velkém rozhovoru po zvolení do krajské rady, v pořadu K věci Českého rozhlasu Region.

Zastupitelstvo Středočeského kraje Martina Draxlera zvolilo do funkce 29. ledna. Opoziční zastupitelé namítali, že by regionální rozvoj a cestovní ruch měl mít na starosti větší odborník. Martin Draxler podle svých slov doufá, že opozici přesvědčí, že zastupitelé neudělali špatně, když ho do této funkce zvolili.

„Odborníkem na sport se cítím, odborníkem na cestovní ruch, protože jsem měl na starosti všechny cesty a výjezdy národního fotbalového týmu, tak si dovolím říct, že také. Regionální rozvoj je pro mě novinkou, ale na druhé straně mám chuť se učit,“ řekl k tomu Českému rozhlasu Region Martin Draxler. V posledních 23 letech působil nový radní jako manažer českých fotbalových reprezentací, předtím pracoval v kladenské Poldi a v Československé plavbě labsko-oderské.

Logo

Ze svěřených oblastí má Martin Draxler nejblíž ke sportu. „Jsem v kontaktu s lidmi, kteří připravují nový státní systém podpory sportu, na to by podpora ze strany kraje měla navázat. Byl bych samozřejmě rád, kdyby kraj sport podporoval více. V současné době dává Středočeský kraj na sport 60 milionů korun, kdyby to bylo jen na mně, určitě by to mělo být aspoň dvakrát tolik,“ řekl v pořadu Draxler.

Spolupracovat by chtěl i se středočeskými sportovními osobnostmi Ondřejem Synkem a Jaromírem Jágrem. „Zatím jsme s ním nejednali, při tom, co se kolem něj teď děje, na tohle nemůže mít pomyšlení, ale doufáme, nějaká spolupráce s Jaromírem Jágrem bude,“ dodal středočeský radní.

Jako jednu ze svých priorit uvádí radní Draxler rozvoj oblasti Milovic. Ten už delší dobu komplikují spory kraje se společností Mladá RP, které kraj před lety areál milovického letiště kraj pronajal. „Teď probíhají nějaká jednání, snažíme se to vyřešit, ale v tuto chvíli bych nechtěl být konkrétnější,“ řekl k tomu Martin Draxler. Dodal, že by vše mohlo být vyřešeno do půl roku. Následně by prostor mohli využít i noví investoři, aby tam vznikla nová pracovní místa.

Radní Draxler se chce věnovat také rozvoji oblasti Brd. „Prvního února jsme se sešli se starosty okolních obcí i zástupci vojenských lesů, domluvili jsme se na vzniku agentury, která bude mít rozvoj Brd na starosti, do dubna by měla být založena. Je to úžasný prostor, který je stále na bodu nula,“ upřesnil Martin Draxler.

autor: tsp
Spustit audio