Marek Kincl je fotbalista rekordman, vstřelil branku ve všech soutěžích

18. únor 2020

Útočník Marek Kincl, hrající nyní za Sokol Zlatníky, je prvním českým fotbalistou, který dokázal dát gól ve všech oficiálních mistrovských soutěžích od nejnižší IV. třídy až po nejvyšší soutěž a český fotbalový pohár, a to v rozmezí let 1992–2019. Za Spartu skóroval také v Lize mistrů, za Rapid Vídeň v Poháru UEFA a v dresu reprezentace vsítil branku v mezistátním zápase s výběrem Hongkongu.

Pozoruhodnou sbírku gólů završil v šestačtyřiceti letech, 24. srpna 2019, v dresu Sokola Zlatníky. Brankou v 55. minutě utkání s FK Dobříč. Zkušený střelec se ale do paměti fotbalových fanoušků zapsal především 9. prosince 2003, kdy nezapomenutelným způsobem překonal brankáře Lazia Řím a zajistil tak Spartě postup do osmifinále Ligy mistrů.

Za Sokol Zlatníky hraje Marek Kincl i se svým synem. Ten prý jakoby mu z oka vypadl. „Jsem rád, že jsme se potkali v jednom mužstvu, že můžu hrát a předat mu nějaké zkušenosti,“ říká Marek Kincl.

A tady je přehled soutěží, ve kterých Marek Kincl vstřelil branku:

Reprezentace – Hongkong

Liga mistrů – Sparta Praha, Rapid Vídeň

UEFA – Rapid Vídeň

Český pohár (MOL  CUP) – Sparta Praha, Zbuzany

Krajský pohár – Zbuzany

Okresní pohár – Zbuzany

1. liga – Sparta Praha, Rapid Vídeň, Bohemians Praha (Střížkov), Viktoria Žižkov, Dukla Příbram, Hradec Králové, Liberec

2. liga – Zlín, Blšany

3. liga – Jirny, Neratovice, Sparta B

Divize – Jirny, VTJ Slaný, Zbuzany

Krajský přebor – Slavoj Vyšehrad, Zbuzany

I.A třída – Zbuzany

I.B třída – Zbuzany

II. třída (Okresní přebor) – Zlatníky

III. třída – Zbuzany B

IV. třída – Zbuzany B

Spustit audio