Marie Rottrová pekla krůtí stehno v kapustě

Pochoutky Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala navštívila známá zpěvačka Marie Rottrová. Naučila nás své oblíbené krůtí horní stehno v kapustě. Prý jde o dietní verzi segedínského guláše a moc dobrou.

Během přípravy jste se od Marie dozvěděli, jestli někdy pěstovala zeleninu na vlastní zahradě, jaké chutě má ráda, co ví o gastronomii a jaká z jejích písní se hodí k vaření a jídlu. Markéta Vejvodová vám prozradila něco o kapustě.

Krůtí stehno v kapustě:
kapusta, horní krůtí stehno, slunečnicový olej nebo sádlo, anglická slanina, česnek, sůl, pepř a jako příloha vařené brambory nebo chléb.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.