Markéta Fialová pekla zelný koláč se šunkou

V Pochoutkách na Regionu se pekl koláč. Postarala se o to s Naďou Konvalinkovou a Patrikem Rozehnalem moderátorka Televizních novin na Nově Markéta Fialová. Byl to zelný koláč se šunkou, rajčaty a sýrem.

Během přípravy a pečení si povídali o tom, jestli už Markéta někdy jedla fialky, jak to vypadá, když ji jídlo přivodí pocit blaženosti a jestli je podle ní rozdíl mezi tím, jak se u stolu chová žena a jak muž, když si neví rady s jídlem? V příspěvku Markéty Vejvodové jste dozvěděli něco o sezamových semínkách a v rychlovýslechu zas, jakou barvu má prstová limetka.

Zelný koláč:
balíček listového těsta (ale pozor opravdu balíček, ne plát), kysané zelí bílé v sáčku, kečup, česnek, asi tři rajčata, 10 dkg krájené cikánky nebo nějaké zauzené šunky, kousek nivy, sezamová semínka, sušená saturejka a hl. mouka na podsypání těsta

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.