Martin Preiss uvařil thajské krevety s kokosovým mlékem a citronovou trávou

Do rozhlasové kuchyně přišel vařit herec a příležitostný moderátor Martin Preiss. Miluje cestování, a proto nám přivezl recept až z Asie. Uvařil thajské krevety s kokosovým mlékem a citronovou trávou.

Během vaření jsme se slovem plavili mezi thajskými ostrovy, kolem břehů Kuby nebo Řecka. Dozvěděli jste se, jestli Martin rád ochutnává, co mu vařila jeho maminka Jana Preissová a co říkali rodiče rozhodnutí, že bude hercem.

Thajské krevety s kokosovým mlékem:
velký balíček loupaných krevet, stonek citronové trávy, konzerva kokosového mléka, balíček zelené kari pasty, trochu citronového pepře, olivový olej, jedna menší brokolice, jasmínová rýže

Thajské krevety s kokosovým mlékem a citronovou trávou - detail

Postup:
Připrávíme si krevety (zbavíme je střívek a propláchneme), brokolici nalámeme na růžičky, nasekáme citronovou trávu, uvaříme rýži, na pánvi rozpálíme olej. Na pánev hodíme borokolici, orestujeme ji až změkne. Přidáme krevety, kari pastu, citronovou trávu a citronový pepř. Podusíme do měkka, přidáme kokosové mléko a necháme probublat, poté odstavíme. Podáváme s jasmínovou rýží.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.