Martina Hudečková v Pochoutkách pekla, pekla a pekla

V neděli 20. 4. jste mohli z éteru Českého rozhlasu Region slyšet příjemný hlas herečky a dabérky Martiny Hudečkové. V naší rozhlasové kuchyni předvedla své vyhlášené kuchařské umění. A to dokonce hned na třech receptech! Poslechněte si, jak si Naďa s Patrikem pochutnali...

Veselý pekáček s pěti druhy masa, tatarózu neboli domácí tatarku a také ultrarychlou buchtu připravila pro posluchače Pochoutek Martina Hudečková. Řeč byla také o tom, co Martina nejraději mlsá, co dělá při výlovu rybníka a jak se na něj obléká.
Také se od této herečky dozvíte, co sbírá, co vaří a co neměla nikdy na sobě.
Samozřejmě, že chybět nesmí detektiv Patrik se svým Rychlovýslechem a hadačka Naďa, která se bude pokoušet uhodnout 5 slov!


Veselý pekáček Martiny Hudečkové
Ingredience:
2 ks vepřové panenky, 1/4 kg vepřového bůčku; 1/2 kg krkovičky; 1/2 kg kotlety bez kosti; 2 ks kuřecích prsou; olej; pepř; sůl a různá koření

Postup:
Maso vložíme do olejem vymazaného pekáče, osolíme, okmínujeme. Pečeme zhruba 45 minut. Upečené maso (mimo panenky a kuřecího) nakrájíme na plátky a necháme ještě chvíli opéct v troubě...

Ultrarychlá buchta
Ingredience:
veliký kelímek bílého tučného jogurtu (nejlépe Selský - Hollandia); veliký kelímek polohrubé mouky; půl kelímku cukru moučka; prášek do pečiva; ovoce na pokladení buchty - libovolné (meruňky, třešně, jahody); 1 pudingový prášek; trochu másla, hrubé mouky a cukru krystal na výrobu drobenky

Postup:
Do mísy vylijeme kelímek jogurtu, tento kelímek poté použijeme jako měrku na ostatní suroviny. Přidáme 1 kelímek polohrubé mouky, půl kelímku moučkového cukru. Přidáme prášek do pečiva. Směs vylijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný pekáč / plech. Poklademe ovocem dle chuti. Pokud používáme kompotované či drobné ovoce, smícháme ho pro zjemnění s pudingovým práškem. Buchtu posypeme drobenkou a dáme péct při 200 °C.

Tataróza čili domácí lehká tatarka
Ingredience:
sklenička majonézy; 2 bílé jogurty; 5 velkých nakládaných; okurek; 1 cibule; 3 stroužky česneku; sůl; pepř; sojová omáčka; worchesterová omáčka a lžíce hořčice

Postup:
Jednu skleničku majonézy smícháme s 1 - 2 kelímky jogurtu (podle úvahy). Do vytvořené směsi přidáme nadrobno nasekanou cibuli a okurky. Dochucujeme lákem z okurek, pepřem, sojovou a worchesterovou omáčkou, česnekem a hořčicí - vše přidáme dle chuti.

DOBROU CHUŤ!

Pochoutky s Martinou Hudečkovou

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.