Máte poslední možnost koupit dárky přes internet. Česká pošta garantuje doručení do Vánoc

19. prosinec 2019

Je nejvyšší čas objednat poslední vánoční dárky přes internet. Radí to přepravní společnosti. Třeba Česká pošta zvládne pod stromeček doručit jenom ty balíky, které lidé podají do přepravy nejpozději v pátek.

Největší poštovní třídírna v Česku je v pražských Malešicích. Denně tady teď pracovníkům projde rukama 170 tisíc balíků, které míří do Prahy, středních Čech a na Liberecko.

„Ten nárůst je asi jednou takovej oproti běžnýmu roku,“ říká vedoucí třídírny Pavel Dyškant. Vrcholí tady předvánoční špička, zaměstnanci třídí balíky teď i o víkendech, popisuje vedoucí směny Milan Bláha. „Zásilky se zpracovávaj 24 hodin denně. My jsme takoví Ježískové, co bysme pro ty děti neudělali.“

Česká pošta prý zvládne doručit vánoční zásilky na pobočku nebo do balíkoven, pokud je lidé do přepravy podají do pátku. U služby balík do ruky je poslední termín čtvrtek 19. prosince.

„Neznamená to, aby 19. objednával na eshopu, pro nás je důležité, abychom 19. tu zásilku fyzicky do České pošty dostali. Pak jsme schopni garantovat to, že do Vánoc zásilku doručíme,“ vysvětluje ředitel logistiky Petr Cinkl. A když se přece jen poště nepodaří balík doručit včas, lidé můžou službu reklamovat. „V případě, že by ten balík nedošel, tak došlo k porušení poštovních podmínek a na místě je standardní reklamace,“ dodává mluvčí pošty Matyáš Vitík.

autoři: Marie Veselá , jp
Spustit audio