Městské informační středisko v Mladé Boleslavi se bude stěhovat

4. červenec 2003

Městské informační středisko v Mladé Boleslavi se v nejbližších dnech přestěhuje z náměstí Republiky do nových prostorů v budově na náměstí Míru. Znovu začne sloužit veřejnosti v novém působišti zřejmě ještě v první polovině července.

Tato změna souvisí s plány města zlepšit výrazně kvalitu a rozsahu služeb střediska. V novém působišti bude mít podstatně více prostoru. Obsadí místnosti, kde dosud sídlil Boleslavský deník. Ten se přestěhuje pouze o patro výš, kde nedávno vyklidila prostory jazyková škola.

Informační středisko se tak bude v krátké době stěhovat již podruhé. Loni se vystěhovalo ze suterénu budovy městské knihovny do podobně stísněných prostorů na náměstí Republiky. Od 1. dubna se středisko stalo organizační složkou magistrátu a mělo by postupně projít důkladnou proměnou. Letos ale magistrát nemá žádné peníze na investice. Pokud to schválí i zastupitelstvo, chce vedení města do rozpočtu v roce 2004 zařadit 2,5 milionu korun právě pro tyto potřeby. Středisko by pak mělo poskytovat více a komplexnějších informací o cestovním ruchu a neměl by zde chybět ani prodej různých map, průvodců a propagačních materiálů. Také úroveň poskytovaných služeb by se měla zvýšit.

Cílem radnice je vytvořit ze střediska moderní centrum informací a služeb turistům a návštěvníkům města. Dosud středisko poskytuje informace nejen z cestovního ruchu, ale také o možnostech studia na středních a vysokých školách, o jízdních řádech i o kulturních a společenských akcích v regionu. V budoucnu by se ale mělo více soustředit na služby turistům a na propagaci města.

Spustit audio