MfD: Za vraždu manžela dostala žena ze Všetat deset let vězení

25. únor 2003

Za vraždu manžela odsoudil v pondělí středočeský krajský soud pětatřicetiletou ženu ze Všetat na deset let ve vězení s ostrahou. Loni v srpnu ho bývalá ošetřovatelka po hádce v opilosti bodla do krku a o čtyři roky starší muž vykrvácel, uvedla Mladá fronta Dnes ve středočeské příloze.

Oba manželé nejdříve navštívili dvě restaurace ve Všetatech a po návratu se pohádali. Muž se chtěl vrátit zpět do restaurace, žena za ním vyběhla a kuchyňským nožem ho bodla do krku. Žena v pondělí u soudu nepopírala, že svého muže připravila o život. Snažila se ale soud přesvědčit, že nic takového neplánovala a zabít manžela nechtěla. Připustila ale, že se s manželem občas v opilosti hádali a zabitím mu vyhrožovala. Nikdy to prý ale nemyslela vážně, uvedl list.

Soud po výslechu svědků a znalců její obhajobě neuvěřil. "Podle zjištění znalců-lékařů musela obžalovaná poškozeného bodnout velkou silou, nešlo o nějaké náhodné ohnání nožem. Zjištěné okolnosti nasvědčují tomu, že v době činu musela být srozuměna s případným fatálním následkem," odůvodnila rozsudek předsedkyně senátu Oldřiška Rysová. Rozsudek dosud nenabyl právní moci, obžalovaná si ponechala možnost podat odvolání.

Spustit audio